Крок у майбутнє

Rate this item
(8 votes)

Їй було майже двадцять три, коли чарівне плаття дівчини – України заляпали кров'ю, а в самому серці спалахнуло повстання проти свавілля влади. Вперше в неї безжалісно кидали каміння, гранати, димові шашки, коктейлі Молотова. Так, це був виклик долі, бо настав час показати єдність нації в боротьбі за своє майбутнє.

Саме молоді студенти відкрили нову, європейську, еру в житті України. Вони гордо відстоювали свої права з плакатами у руках, згодом мужньо обороняючись проти міліцейської атаки. Я не бачила ті жахливі події на власні очі, але дивившись по телебаченню ту найлютішу ніч, коли полягла небесна сотня, то зрозуміла, що ці справжні патріоти своєї Батьківщини стали нашим сяйвом, рушійною силою українського народу. 

Якщо душа людини, немов троянда, квітне на весні, то саме тоді, в березні, від серця колись квітучої України був відірваний Крим. Так звана «рідненька сусідка» зазіхнула на нашу територіальну цілісність. А потім...я не знаю, коли зупинився час для всіх нас, але здавалося б звичайне побажання на будь – яке свято «чистого мирного неба» стало тільки мрією. На Донбас прийшла війна: сотні вбитих, тисячі поранених. Лихо мешканців сходу України завітало в кожну хату, зруйнувало їхні домівки, залишило просто неба. Наші солдати мужньо боронять Батьківщину, вірять, що незабаром там розвиватиметься синьо - жовтий прапор, звучатиме рідне слово… Замученим, голодним, але мужнім патріотам зігріває серце пакунок солодощів та листівки, написані школярами.

Але чому і кому ми знову мусимо доводити своє благородне походження, розплачуючись за це кривавими сльозами матерів вірних синів України?! …Нарешті, нарешті нам посміхнулося сонце в умовах кривавих подій незалежної України. 11 червня 2017 року з'явився шанс на світле майбутнє. Перед нами відкрилися нові Шенгенські простори. Це означає, що держава є не тільки незалежною, але по –справжньому демократичною, європейською. Український народ завжди мріяв залучитися підтримкою і міцними зв'язками з надійними партнерами. Як сказав Президент України Петро Порошенко, ми повернулись «до родини європейських народів».

Більше року ми чекали на цю важливу для всіх нас подію, коли матимемо право на безвізовий режим. Ми йдемо тільки вперед, адже з нашою державою встановлюють дипломатичні відносини, шукають порозуміння західні країни. Так, цей статус свідчить про те, що нам довіряють і відкривають довгоочікувані двері в Європу. Я вважаю, що ми маємо гарних «європейських друзів», весь цивілізований світ підтримує нас у боротьбі за цілісність України. Вірю, що незабаром вдасться зупинити війну, що знову лунатиме рідний гімн там, де зараз розриваються гранати і чути плач дітей.

Вірю, що Україна відродиться, мов фенікс із попелу, і як каже Президент України : «Ніхто і ніколи нас не зупинить».

Наталя Судейко

Read 841 times Last modified on Вівторок, 27 червня 2017 10:10