Print this page

Від слова – до діла

Rate this item
(5 votes)

Нещодавно в прес-центрі «Журналіст» проводилася зустріч з новим керівництвом Запорізької обласної спілки промисловців, підприємців та роботодавців «Потенціал», де була презентована програма дій організації. І ось тепер у рамках нових проектів відбувся перший захід: народний депутат України Олександр Романовський, президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко та виконавчий директор Валерій Крайній з групою спеціалістів здійснили робочу поїздку до міста Токмак.

Почався візит з зустрічі з головою райдержадміністрації Гурамом Джиоєвим, головою районної ради Василем Мафтуляком, заступником міського голови Андрієм Мамчаком та секретарем міської ради Олександром Чубом. На засіданні порушувались актуальні питання щодо нагальних проблем району та міста. Основна проблема – це завод «Юждизельмаш», який вже багато років не функціонує, розкрадається майно та знищуються будівлі. Найбільш розумним рішенням було б використати територію під індустріальний парк. Зараз саме це напрямок є самим актуальним в регіонах, де є закриті промислові підприємства. Також йшла мова про проблеми аграрного сектора та, в зв`язку з цим, – з долею мораторіям на землю.

В цей же день, 11 травня, Рада міністрів Євросоюзу затвердила надання безвізового режиму для України, що є одним з останніх кроків на шляху до безвізу. З цієї нагоди над Токмаком під звуки гімну України і гімну Європейського Союзу «Ода радості» поряд з прапором України підняли і прапор Євросоюзу. Почесну місію підняття прапора надали студентам ТМТ ЗНТУ. Зі словами привітання до присутніх звернулись голова райдержадміністрації Гурам Джиоєв, секретар міської ради Олександр Чуб, Народний депутат України Олександр Романовський та Президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко.

Після цього у міській раді в сесійній залі пройшла зустріч з колективом міськвиконкому, міської ради, райдержадміністрації, районної ради Токмакського району та нарада з місцевими роботодавцями. Обговорювались актуальні питання щодо оренди землі, податкового законодавства, водопостачання населених пунктів та інші нагальні проблеми. Під час зустрічі було отримано чимало звернень та робочих питань. Народний депутат України Олександр Романовський активно включається в цю роботу і готує листи до Кабміну, комітету Верховної Ради з викладом основних проблемних питань. Також президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко, спільно з ФРУ візьме участь в підготовці і проведенню цих робіт.

По закінченню для всіх роботодавців міста Токмака та району відбувся семінар-навчання з питань застосування норм податкового законодавства на якому обговорили багато важливих питань, а саме - про обов'язкове застосування з травня цього року реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку. Присутнім розповіли про особливості сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та про новий порядок отримання податкових консультацій, спеціалісти ЗОСППР «Потенціал» відповіли на питання підприємців.

Планується, що такі робочі поїздки, направлені на вивчення нагальних питань міст та районів області, проводитимуться регулярно.

Read 877 times Last modified on П'ятниця, 12 травня 2017 12:07

Latest from
Notice: Undefined property: stdClass::$author in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Notice: Trying to get property of non-object in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Related items