Print this page

В Україну приїхали унікальні дзвони з Нідерландів

Rate this item
(1 Vote)

Завдяки благодійникам та парафіянам у Церкві Святого Миколая на Аскольдовій Могилі в Києві звучатиме унікальний, найбільший у світі музичний інструмент – карильйон.

Він складається із 51дзвону та має ідеально чисте звучання. У світі таких інструментів лише близько п’ятисот.

Священнослужителі Церкви Святого Миколая понад 15 років зверталися до місцевої влади з проханням відбудувати дзвіницю та встановити дзвони, проте у відповідь були лише відписки. Врешті, за словами настоятеля Храму Ігоря Онишкевича, дзвони були придбані на кошти від пожертв. Серед благодійників – прихожанин цієї церкви Арсеній Яценюк. 

Встановити дзвони планують до кінця року – необхідний час для виготовлення механічної та електронної частини управління. Після цього карильйон звучатиме не тільки на свята – віряни планують проводити концерти та фестивалі.

Засновник карильоного мистецтва в Україні Леонід Ботвинко зазначив, що два роки тому цей унікальний музичний інструмент був визнаний спадщиною ЮНЕСКО. За його словами, у Європі карильйон – це символ міста та його культурної спадщини: «Думаю, і тут буде дуже багато туристів і бажаючих його послухати».

Read 537 times Last modified on Середа, 23 травня 2018 09:50

Latest from
Notice: Undefined property: stdClass::$author in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Notice: Trying to get property of non-object in /home/brizazov/nsju.zp.ua/www/templates/vt_magazine/html/com_k2/templates/default/item.php on line 435

Related items