Відкриття виставки народних музичних інструментів

http://jerait.com

9 листопада о 14.00 в Обласному краєзнавчому музеї у Запоріжжі(вул. Троїцька, 29) відбудеться відкриття найбільшої в Україні виставки народних музичних інструментів. Відвідувачі зможуть не тільки побачити близько 500 унікальних експонатів з приватної колекції Любомира Кушлика, а й пограти на кожному з них. У такому обсязі колекція за межами Львова буде виставлена вперше. Також будуть представлені експонати першого в Україні Музею історії музичних інструментів, що нещодавно відкрився у Запоріжжі.

Ініціатива проведення виставки у Запоріжжі належить керівнику Музею історії музичних інструментів Денису Васильєву, а втілити ідею стало можливим завдяки співпраці в рамках проекту «Психосоціальна підтримка та конфліктний менеджмент», що є одною з Ініціатив інфраструктурної програми для України Німецького уряду та виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

Виставка триватиме до 20 грудня. Протягом цього часу відбуватимуться етномузичні майстер-класи, інтерактивні лекції, міні-концерти із залученням відвідувачів. 

У відкритті виставки візьмуть участь:

Любомир Кушлик – львівський етномузиколог, музикознавець, член Міжнародної ради традиційної музики ЮНЕСКО, член Національної спілки композиторів України. За 25 років він назбирав близько 700 інструментів, серед яких майже 600 – суто українських. 

Денис Васильєв – керівник Музею історії музичних інструментів «БарабанЗА» (Запоріжжя),

Михайло Мордовськой – директор Запорізького обласного краєзнавчого музею,

Катерина Мінакова – координатор проекту «Психосоціальна підтримка та конфліктний менеджмент» Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH 

Запрошуємо колег для висвітлення заходу.

http://jerait.com